Problemet med ecobrassen är priset

Det är fantastiskt att kunna ta fram armaturkomponenter av blyfri mässing. Ecobrass är ett ord som ofta dyker upp när vi ser på möjligheter att jobba utan bly. Att vi vill bygga utan bly är ingen nyhet men samtidigt är det viktigt att förstå problemet med ecobrassen, den är dyr!

Varför är ecobrass dyrt?

Det handlar inte bara om ett unikt material som till och med är säkert för dricksvattensledningar. Ecobrass är svårt att bearbeta. Det kräver mer och kostar mycket mer om det blir snedsteg. Men betyder det att vi ska backa för projekt där det kanske inte kommer att vara så avgörande med högsta kvalitet på materialet?

Med rätt planering går det

Nyckeln ligger i att planera produktionen och bygget på rätt sätt. Visst kan vi komma runt problemet med den dyra ecobrassen om vi bara tänker på rätt sätt. Produktionen bör vara utan fel och planerad så att resultatet har en perfekt passform.

När detta sker kan investeringen i ecobrass ses just som en investering. Det gäller bara att lägga lite mer tid på förarbetet så får vi hållbarheten som sedan spar pengar på lång sikt. För att inte nämna investeringen i vår hälsa som är minst lika viktigt. Vi vill ju leva länge nog för att se hur smart det var att välja ecobrass!