Återvinn mer med din kompostering

Det går att kompostera en hel del. Många tänker på matrester då de ser en kompost framför sig. Men det går att kompostera mer än bananskal och potatisbitar. Du kan lägga ner papper i en kompost och dessutom behöver du inte vänta flera månader på att det ska gå att lägga ut jord på trädgårdslandet.

Bokashi komposten är en bra lösning för lägenheten

Om du inte har plats för en stor kompostlösning i ditt hem kan du använda dig av Bokashi tekniken. Bokashi är snabb kompostering. Du lägger det som ska komposteras med strö i en hink som du enkelt kan ha hemma under köksbänken.

När hinken är full försluter du den under några veckors tid. Därefter är det bara att gräva ner i blomsterlandet. Om du bor i lägenhet kan du göra detta ute i den gemensamma rabatten. Det lär dina grannar bli tacksamma för då de ser hur det grönskar som aldrig förr i rabatterna.

Se över vad du kan kompostera

Anta inte att något som är gjort av papper inte går att kompostera. Du kan ju till och med lägga toalettpapper i din kompost! Innan du avfärdar material som icke lämpliga för din kompost ska du göra en snabb sökning online.

Chansen är mycket god att du kan kompostera mycket mer och då blir det vanliga sopberget mycket mindre!