Genmabs nya huvudkontor blir grönt

Genmab är ett företag som jobbar med antikroppsprodukter för cancerbehandlingar. De bygger nu sitt nya huvudkontor i Köpenhamn och det blir ett grönt byggprojekt. NCC har fått uppdraget och de kommer att få leva upp till otroligt höga krav vad gäller miljöfrågor.

Bygget dras igång våren 2021

Bygget är snart igång och det hela förväntas vara redo 2023. Genmab har sagt att de kommer att hyra den nya gröna fastigheten under 15 års tid. Det här får betydelse för projektet med gröna kontorslokaler. Ole Faurby som är chef för NCC Property Development i Danmark menar att det bara är rimligt att ett företag som Genmab väljer ett projekt med så hög kvalitet.

Ett centrum för kommande cancerbehandlingar

Det nya kontoret ska användas som huvudkontor för Genmab. Deras bästa biotech-proffs kommer att jobba med utveckling av ny cancerbehandling i huset. Det som gör att byggnaden kan kallas för grön är flera saker.

Dels är den byggd med tanke på att man ska kunna komma dit på andra sätt än med bil. Det kommer att finnas cykelparkering på plats. Dessutom har byggnaden fått DGNB Guld certifikat. Det här är ett certifikat som ges till projekt där man jobba med miljö och hållbarhet.

NCC sätter tonen för Skandinavien

Det här är ett intressant projekt att kika på och kanske kan det sätta tonen för kommande projekt i Skandinavien. Kunskapen finns och viljan är stor. NCC leder vägen mot grönare arbetsplatser och det är spännande. Det bådar gott för kommande år.