Dags att ge hemmet ett ansiktslyft – Vad kan du göra?

Det är inte alls så ovanligt med hem som inte är fallfärdiga men som inte faller oss i smaken. Du kan ha tröttnat på allt från tapeter till din toalettstol. Det är dags för ett ansiktslyft, men vad kan du göra? En massa saker förstås, vi tar en titt på några möjligheter…

Få en finare trapp med nya möjligheter

Om du har en trapp från undervåning till övervåning eller kanske från din ytterdörr så jan det vara dags att renovera den. Det finns fin trapprenovering i Göteborg, Stockholm och andra svenska städer som är till för att lyfta interiör och exteriör.

Ibland kan det vara så att du enbart behöver göra något åt räcken som slitits ut och rentav blivit farliga. Det finns tydliga riktlinjer för räcken och ledstänger i offentliga miljöer men det är ju minst lika viktigt att se till att din trapp därhemma är säker att gå i.

Sedan kan du tänka över effekter som att:

  • Lägga en mjuk matta i trappen
  • Uppgradera lister
  • Måla om så att det blir snyggt
  • Skapa förrådsrum under trappen

Gör något åt din balkong eller uteplats

Glöm inte bort att en balkong eller uteplats är ett extra rum. Om du känner dig trött på ditt hem kanske du ska ponera möjligheten att duscha varmt på sommaren utomhus i ditt nya utespa. Det går att göra så mycket på liten yta med några smarta effekter.

Ibland är det bara lite nya utemöbler som ska till och ibland blir det till att bygga ett nytt vindskydd för att få en trevligare plats att umgås på. Om du inte vet var du ska börja i ditt hem så kan det vara läge att helt enkelt bara göra om utomhus i det extra rum som du har i din trädgård eller på balkongen.

måla på trä

Gör om ditt hem till ett smart hem

Du kan också lämna det där med att måla om och byta ut dörrar och ge dig på att uppgradera ditt hem så att det blir ett smart hem. Kanske kan du få ett mer eller mindre självförsörjande hus. Det är ju en otroligt spännande tanke.

Om du kan ändra saker så att ditt hem blir energisnålare och så att du kan klara mer på egen hand finns det ju mycket att se fram emot. Det kan också vara något som gör att du kan spara pengarna som du behöver för en mer omfattande renovering. Det beror lite på hur mycket du måste investera i sakerna som gör ditt hem smartare förstås.

Spåna fram förslag med folk som kan renovering

Sist men inte minst ska du inte glömma bort att det kan vara bra att ta lite hjälp med tankar om att förändra hemma. Du kanske inte ens har insett att du skulle kunna byta vissa möbler, slå ut en vägg eller göra något annat som förändrar ditt hem på ett markant sätt.

Diskutera saken med någon som kan det där med renovering. Tala om vilken budget du har för att få förslag. Kanske kan du bjuda in en inredningsdesigner som kan ge dig en offert helt utan kostnad.