« Hem | Tipsa Byggexpo | Annonsera | Kontakt | Om Byggexpo.se |  
Till startsidan
Bokhandel

Vi har ett samarbete med Bokus, Sveriges största nätbokhandel, som gör att vi kan erbjuda er det största sortimentet och samtidigt det bästa priset!

Normal leveranstid är 3 - 6 arbetsdagar.

Arkitektur | Bygga&Rrenovera | Byggnadsvård | Energi | Inredning | Utemiljö | Övrigt |

 
Arkitektur
Husen runt Östersjön
Gutman-Hanhivaara, Laura

Människor har i alla tider sökt sig till kusten, till bördig jord, rikt fiske och god jakt. Men framför allt är det havet som lockar, då som nu. Men att bo vid kusten ställer särskilda krav på husen, inte minst på våra breddgrader. Runt Östersjön har olika stilar utvecklats, och de har alla mejslats fram ur ett gemensamt ursprung- närheten till naturen, årstidernas växlingar och det hårda klimatet. Husen runt Östersjön är en bred skildring av hus och boende i de nio länder som ligger längs Östersjöns kuster; Sverige, Finland, Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland och Danmark.

Södra Ängby : Trädgårdsstad I Funkis
Olofgörs, Gunnar

Södra Ängby är en unik villastad i Stockholm med enhetlig funktionalistisk 1930-talsarkitektur. Området är numera kulturskyddat. Hit flyttade människor med framtidstro - en strävsam medelklass som vågade satsa på ett boende långt från innerstaden. I denna rikt illustrerade monografi finns intervjuer med de boende, samhällets historia, byggarna, arkitekterna och de internationella förebilderna.

Funkis
Sommar, Ingrid

Funkis är mer attraktivt än någonsin och drar ständigt till sig nya generationers intresse. Det tycks inte spela någon roll att mer än sjuttiofem år har gått sedan stilen slog igenom på allvar vid Stockholmsutställningen 1930.
Men vad är svensk funkis? Vilken filosofi ligger bakom? Hur skiljer sig trettiotalets originalfunkis från senare tiders kontroversiella nytolkningar? Den spännande historien berättas här genom porträtt av ett tiotal funkisarkitekter.

 
Bygga och renovera

Husets ABC
Hemgren, Per, Wannfors, Henrik

En "bibel" för husägare som vill sköta och förvalta sitt hus på bästa sätt! Det finns många frågor för en husägare om hur man löser många problem. Men det är svårt att finna all denna information samlad på ett och samma ställe! Nu finns boken, där husägaren ska kunna hitta svar på de flesta frågor som kan ställas om huset. Målet har varit att "allt" ska vara med, dvs. allt om material, konstruktioner, ytbehandlingar, inredning och installationer. Avsikten har varit att först beskriva hur husets delar fungerar och därefter redogöra för hur de sköts/rengörs och underhålls samt hur man åtgärdar fel och brister och förbättrar. Ca 900 färgfoton.


Arkitekternas villor
Hultin, Olof

En strålande vacker bok som visar tjugosju arkitektritade villor och fritidshus från de senaste åtta åren. Varje hus presenteras med fotografier, ritningar och arkitektens egen beskrivning till huset. Chefredaktör och arkitekt SAR/MSA Olof Hultin skriver en introduktion om arkitekten och villaritandet genom tiderna. Här finns alla sorters hus - stora och lyxiga, små och enkla, vid havet och i skogen, av trä och av betong. Gemensamt är att de är skapade med stor inlevelse och byggda med stor omsorg. En bok inte bara för experten utan minst lika mycket för alla och envar som vill låta sig inspireras i drömmarna om ett boende i eget hus.

 

Bygga Grund
Hemgren, Per

I den här boken finns en komplett översikt över olika grundläggningsmetoder för villor, fritidshus, uthus och andra tillbyggnader. Här beskrivs arbetsmetoder och utföranden alltifrån den enkla plintgrunden till fullt utbyggd källargrund. Boken ger värdefull vägledning både för att välja rätt grundtyp och för egna arbeten.
Bygga Tak
Hemgren, Per

I den här boken behandlas det mesta om tak. Här finns konstruktioner och läggningsanvisningar och goda råd om arkitektur, val av material och utformning av bla takkupor. Här får du lära dig att åtgärda fuktskador, lägga takpannor och komplettera ett gammalt tak. Boken gör en genomgång av olika sorter tak i tegel, betong plåt etc. Också mer udda företeelser som vedtak, torvtak, spåntag behandlas.

Bygga fritidsstuga
Hultqvist, Lars-Ingemar

Den här boken visar i detalj hur det går till att bygga en liten fritidsstuga på 28 kvadratmeter och ett torrdass. Sedan är det bara att ersätta dasset med en bod och bygga till stugan efter hand. Att öka boytan upp till 54 kvadratmeter går bra eftersom ytterväggarna konstruerats så att det är lätt att ta upp hål för kommande dörröppningar. Sist i boken finns färdiga ritningar att använda vid ansökan om bygglov.Ca 120 teckningar.Byggekologi - kunskaper för ett hållbart byggande
Bokalders, Varis

Den här boken ger de kunskaper du behöver för att förstå vad det innebär att bygga miljöanpassade hus. Byggekologi handlar om vad man bör beakta för att få till stånd en hållbar utveckling inom byggsektorn. Fyra viktiga huvudpunkter för att anpassa byggandet till ekologin tas upp: att bygga sunda hus, att hushålla med resurser, att sluta kretslopp och att anpassa till platsen. Detta är en nyutgåva av Byggekologi som tidigare givits ut i fyra delar.

Villabyggarna
Sifvert, Charlotte , Dymling, Marika , Jonasson, Mikael

I Villabyggarna berättar tre familjer hur de byggde sina drömhus. Här finns en spännvidd i geografi, familjesituation och byggkostnad - från två till sju miljoner. Dyrast blev det för barnfamiljen som uppförde sitt hus på en sjötomt utanför Stockholm. Billigast blev det för det äldre paret som byggde sitt drömhus i Jämtland. "Att bygga hus handlar om att helt snöa in på en enda sak - huset! Det skulle jag velat läsa om innan, inte en abc-bok i husbyggande utan en guide till de känslomässiga bergen och dalarna." Så säger en av byggherrarnaHantverkarguiden
Arnstad, Lennart

Hur hittar man hantverkaren? Vad säger lagen om
hantverkstjänster? Var och hur kan man klaga om man tycker arbetet blivit dyrare än man trott eller om det utförts dåligt?
I denna oumbärliga bok finns råd och tips om allt
som har med hantverkstjänster att göra. Boken, som tillkommit på initiativ av Konsumentverket, är späckad med fakta och information som syftar till att du ska få ett bra jobb gjort till rätt pris.Rusta Stugan
Falkborn, S, Gross, H, Hemgren, P

Den här boken innehåller allt du behöver veta för att kunna hålla ditt fritidshus i gott skick. Du får en systematisk genomgång av nödvändigt underhåll. Hur är grunden byggd? Finns det risk för fuktskador? Behöver fönstren målas eller isoleras? Vatten- och avloppslösningar behandlas liksom uppvärmning, köksplanering, elinstallationer, målning och material till golv, väggar och tak.


Stora boken om att renovera
Thorstensen, Dag , Osvold, Kari

Går du i renoveringstankar? Stora boken om att renovera är full av tips och idéer - från planeringsstadiet till färdigrenoverat rum.
Här får du hjälp med att bestämma vilken stil och atmosfär du vill ha i dina olika rum och vilka färger och material du ska välja. Du får också konkreta råd och tips om tekniker och tillvägagångssätt oavsett om du ska spackla, måla, kakla eller tapetsera. Steg för steg och rum för rum går författarna igenom alla arbetsmoment från golv till tak.

 

 
Byggnadsvård
Vårda och renovera trähus
Thurell, Sören

Att ta över ett gammalt trähus är en utmaning och en dröm för många. Här redogörs steg för steg hur man bäst går tillväga och vad man bör tänka på vid restaurering av till exempel husgrund, bjälklag, tak, väggar, fönster och dörrar. Vackra och tydliga fotografier och teckningar åskådliggör och förklarar de olika arbetsmomenten.Gamla hus
Olsson, Lars-Eric

Den här boken handlar om hur roligt det är att få bli ägare till ett gammalt hus som behöver renoveras. Att få ge sig i kast med utmanande och spännande ombyggnadsarbeten. Här lär du dig att undersöka ett gammalt hus så att du kan förstå hur man kan renovera det utan att dess kulturhistoriska värde blir förstört. Här finns uppgifter om var man kan söka information, hur man gör färgtrappor, hur man undviker att fukten bryter ner materialet , hur husen varit konstruerade de senaste århundradena och vilka färger man bör använda på gamla hus. Ca 75 bilder varav 23 i fyrfärg.

Så renoveras torp och gårdar
Hidemark, Ove , Stavenow-Hidemark, Elisabeth , Söderström, Göran , Unnerbäck, Axel

Alla som har ett torp eller bor i ett gammalt hus på landet behöver råd om hur huset bäst ska vårdas och repareras. Det får du i denna bok, som redan blivit oumbärlig för tusentals husägare. De åtgärder som föreslås syftar till att så försiktigt som möjligt sätta huset i stånd. Ett ofta återkommande råd är: gör bara de nödvändigaste reparationerna och använd om möjligt samma material och byggnadsteknik som då huset uppfördes. ca 115 färgfoton, ca 200 sv/v foton, teckningar.

Trähus : En Handbok
Malmborg, Andreas Af, Månsson, Johan

Att ta hand om sitt trähus på bästa sätt lönar sig i dubbel bemärkelse. Dels är det givande i sig att lära sig allt mer om sitt hus egenart och utveckla sin hantverksskicklighet. Dels förlänger man livet på huset samtidigt som man spar rejäla pengar på att göra arbetet själv. Det här är den nya stora handboken som i detalj beskriver hur du vårdar, repararer och renoverar ditt trähus.


Hantverket i gamla hus
Mårtensson, Hans

I samarbete med Svenska byggnadsvårdsföreningen är handboken Hantverk i gamla hus framtagen. Här ges råd och anvisningar om hur man bäst går till väga vid underhåll och reparation. Författarna är några av Sveriges mest erfarna inom byggnadsvårdens område. Boken är rikt illustrerad och försedd med pedagogiska steg för steg-teckningar och vänder sig till byggnadsintresserade, husägare och fackfolk som vill sätta sig in i de traditionella hantverksteknikerna.


TAPETBOKEN - papperstapeten i Sverige
Ingela Broström, Elisabet Stavenow-Hidemark

Detta är den största moderna översikten över den svenska papperstapetens historia, från de allra äldsta blocktrycken till det sena 1900-talets mångfald av mönster och trycktekniker. Med exempel från olika bostadsmiljöer i staden och på landet ges en både rik och mångskiftande bild av såväl de svensktillverkade tapeterna som importen från utlandet - från renässansens ornamentala mönster via de älskade gustavianska tapeterna, de franska panoramatapeterna och funkistapeterna till 1970-talets djärva mönster i vinyl och velour.
Ca 500 bilder.

Invändig renovering
Gudmundsson, Göran
Hur renoverar man ett gammalt hus på bästa sätt?
Här beskriver Göran Gudmundsson, eldsjälen bakom Gysinge centrum för byggnadsvård, hur man bäst åtgärdar ett gammalt hus invändigt - snickerierna, beslagen, golven, köket och köksinredningen, hygienutrymmena och belysningen.
Med mångårig erfarenhet av byggnadsvård beskriver han metoder och material som är lämpliga för äldre hus. Han redogör inte bara för hur man gör, utan också varför. Med hjälp av egna fotografier och Peter Wennbergs teckningar.

Den svenska kakelugnen
Scherman, Susanna

Detta rikt illustrerade praktverk är den första samlade skildringen av 1700-talets svenska kakelugn och tillverkningen vid de båda kakelugnsfabrikerna Marieberg och Rörstrand. Kakelugnens historia i Sverige skildras ingående, liksom de mindre Stockholmsverkstädernas produktion under 1700-talet.


 
Energi
Solvärme i vårt hus
Svenska Solgruppen

"Solvärme i vårt hus" är en praktisk, självinstruerande handbok, uppslagsbok och kursbok som i ord och bild (93 illustrationer) förklarar hur du själv - med gott ekonomiskt utbyte - kan bygga en egen solvärmeanläggning, som effektivt och harmoniskt samverkar med resten av värmesystemet i huset.Värmepump i villan
Mårtensson, Hans
Bygg snålt med egen energi
Larsson, Stefan

Hur skall ett hus utformas om vi vill att användning av el och värme ska ge så liten miljöpåverkan som möjligt? Hur lagar vi mat, tvättar kläder och ordnar belysning på ett uthålligt sätt?'Bygg snålt med egen energi' är berättelsen om ett hus med låg energiförbrukning där pellets och Bygg snålt med egen energi solenergi ger huvuddelen av den värme och el som behövs. Huset har naturlig ventilation som anpassas till behovet och där värme återvinns och lagras i marken. Att bygga hus somger liten miljöpåverkan behöver inte kosta mer än att bygga vanliga hus.

 

 
Inredning
Köket
Lauthers, Gunilla

Köket är den centrala arbets- och mötesplatsen i hemmet. Här ska alla trivas, det ska vara vackert inrett, men också praktiskt och lätt att hålla rent. Materialet i skåpluckor, golv och väggar ska hålla för påfrestningar och åldras vackert. Man vill få köket så ergonomiskt utformat som möjligt med t.ex. bra belysningen vid arbetsbänk och matplats. Den här boken innehåller det mesta man behöver veta om att bygga eller renovera kök.
Ca 150 teckningar, de flesta i fyrfärg.

Inred ditt hem med praktisk feng shui
Brown, Simon

Feng shui är en urgammal metod som hjälper dig att skapa den rätta grogrunden för gynnsam energi och förändra din tillvaro.
Denna rikt illustrerade och praktiska bok ger råd om hur varje rum bör planeras och inredas.Du får också tips om vilka färger, material och andra inredningsdetaljer som kan leda till ett bättre och mer harmoniskt liv.


Leva med feng shui
Nyholm Winqvist, Agneta

Efter att ha skrivit om hemmet, trädgården och själen kommer landets kanske främsta expert i ämnet nu med den stora boken om feng shui, med helt nyskrivet material.

 

Rensa i röran med feng shui
Kingston, Karen

Handbok där författaren söker inspirera och ge råd om hur man med hjälp av feng shui kan skapa ordning och harmoni i sitt hem. Om att rensa i röran och bereda plats för positiv energi.

 

Arkitektens hem
Kauppi, Kenneth

Intresset för inredning och arkitektur hos en bredare allmänhet speglas av allt fler och tjockare bostadsbilagor inom dagspressen, nya inrednings- och fixarprogram i teve. Men hur ser det ut hemma hos proffsen? Vilka tankar har en arkitekt kring sitt eget boende? Arkitektens hem ger svaren på dessa frågor och ger en unik inblick i 28 svenska arkitekthem!


De svenska antikviteternas historia
Holkers, Märta
De svenska antikviteternas historia berättad av Märta Holkers Möbler och föremål från 1525 till 1925.
Äntligen en stor bok om antika ting - en rikt illustrerad bok som tar oss med på en vindlande kunskaps- och nöjesresa genom den svenska stilhistorien!
De svenska antikviteternas historia handlar om allt från framväxten av olika typer av sittmöbler - stolar, fåtöljer och soffor - till skilda förvaringsmöbler som skåp, byråar, skrivbord och chiffonjéer samt andra tidstypiska föremål av silver, keramik, tenn, glas med mera - från tidigt 1500-tal till omkring 1925.

 

 
Utemiljö
Din trädgård
Berglund, Karin

Din trädgård är önskeboken för alla trädgårdsälskare. Karin Berglund, uppskattad för sina kunniga, lustfyllda reportage om allt som rör odling och trädgård, är huvudredaktör och huvudförfattare och har också tagit en stor del av alla de vackra bilderna i boken. Här finns allt man behöver veta för att lyckas med blommorna, grönsakerna, frukten och kryddörterna.

Trädgårdens hus
Mårtensson, Hans


Detta är en lovsång till trädgårdens alla hus, vart och ett med sin speciella estetik och funktion. Lusthus, växthus, orangerier, koloniträdgårdshus, paviljonger, lekstugor och bodar, till och med garage och jordkällare kan räknas hit. Jordkällaren är köksträdgårdens underbara skafferi, enkelt formad som en kulle i en gräsbacke. Slutligen finns enstaka villor som utstrålar sinnebilden av ett trädgårdshus.

 

Börja Odla Ekologiskt
Källander, Inger

Introduktion till ekologisk odling och djurhållning med tonvikt på omläggning av jordbruket. Tar upp förebyggande växtskydd, ekologisk växtodling, mjölkproduktion, svinuppfödning, nöt- och lammproduktion, potatisodling, ekonomi m m. Separat studieplan.Den biodynamiska trädgården
Appelgren, Madeleine , Lindberg, Ann

Fler och fler inser att vägen till framtiden handlar om att skapa ett ekologiskt hållbart samhälle, där människan samarbetar med naturen istället för att kuva den. Men för den enskilda individen kan det vara svårt att veta vad hon eller han kan göra för att komma dit. Har man en egen trädgård att odla och värnar om miljön, så är den biodynamiska odlingsprincipen ett självklart val. Biodynamisk odling har sin grund i den antroposofiska filosofin och bygger på att skapa balans och samverka med naturen istället för att motverka den.

Jord. Börja odla ekologiskt
Ryrie, Charlie

Serien vänder sig till nybörjaren såväl som till den mer erfarne odlaren, som vill undvika kemikalier i sin trädgård och börja odla ekologiskt, göra sin egen kompost och bekämpa skadedjur och ogräs på ett miljövänligt sätt.
Recensioner
"Klokt och praktiskt. Snyggt och överskådligt. Inget tjafs." Expressen

Drömmen Om En Trädgård : Lilla Toscana
Mårtensson, Hans

Välkomna till Lilla Toscana, drömträdgården som Michael Delden och Lena Hassel skapat tillsammans. Den lilla trädgården, så full av underbart innehåll, är i sina detaljer påverkad av klassisk trädgårdskonst. Detta är en bildberättelse som handlar om tre trädgårdar: barndomens, den nuvarande och den hänförande italienska trädgården nära Florens, som de gärna besöker. Följ trädgårdsåret i boken, låt dig inspireras av de vackra bilderna och den avslutande praktikan. Med tydliga illustrationer och anvisningar, beskrivs hur trädgårdens delar kan formas och byggas till en vacker helhet.
Växthuset : Det lustfyllda rummet
Secher Åberg, Marie

Marie Åberg Secher har arbetat i och med växthus i över 30 år och tycker fortfarande att det är ett fantastiskt rum där hon upplever glädje, nyfikenhet och stimulans. Växthuset blir vad du gör det till, antingen du vill ha ett ställe att odla grönsaker, en plats för dina orangeriväxter eller en vrå där du själv kan koppla av i en korgstol. Där har växter ett idealiskt klimat och du själv ett härligt, tempererat rum.

Våra älskade torpväxter
Wallenquist, Inga

Invid en björkstam mitt inne i djupaste skogen träffar jag på ett bestånd såpnejlikor, rosavita, högvuxna och ranka. Då vet jag att inte långt härifrån har det legat ett torp.

Feng shui i trädgården
Hentschel, Camilla
En plats för lek, samvaro eller bara avkoppling ... en trädgård kan fylla många funktioner. Genom feng shui kan du på ett unikt sätt anlägga din trädgård och få en djupare kännedom om den - och även om dig själv.

 

Övrigt
Mina fastrars mat
Roberto, Paolo

Det här är en kokbok som lockar till bords och till skratt. Ta del av fastrarnas klassiska italienska mat, tolkad av Paolo, och få dig samtidigt till livs hans hisnande berättelser om sig och sin italienska släkt. Passa samtidigt på att njuta av de fantastiska miljöbilderna, tagna på plats i Maddaloni av Tina Axelsson, och låt Lina Erikssons vackra matbilder inspirera dig att gå loss i köket och laga italienskt.

 

Annonser


 


Byggexpo gillar
BBC video från hela världen
hugg.com
Inhabitat
Energirådgivningen/Mitt hus
Blogg utvalt
Passivhuscentrum
 

Annons
 
Nätverk | Byggmarknad.se | Byggbazar.se | Byggweb.se | hittabyggare.com |
Copyright 2007 © Byggexpo.se
powered by byggweb™