« Hem | Tipsa Byggexpo | Annonsera | Kontakt | Om Byggexpo.se |  
Till startsidan
| Sök bygghjälp || xxx

Artikelsamling

Här samlar vi artiklar som publicerats på Byggexpo om ämnen med tema, arkitektur, klimatsmarta hus, ekologiskt byggande, byggnadsvård, energi samt artiklar från internationella källor kring dessa ämnen.

Byggexpo nyhetsblogg Feeds/RSS  


Annonser

Student.se

 


Byggexpo gillar
BBC video från hela världen
hugg.com
Inhabitat
Energirådgivningen/Mitt hus
Blogg utvalt
Passivhuscentrum
 


Artiklar


Energisnålt hus väntar på första ägaren
Skymningen sänker sig över huset i Glimåkra, miljövänligt byggt med solpaneler på taket, värmande sandlager i marken och väl isolerade väggar. Många har besökt det Svanenmärkta visningshuset, men fortfarande saknas människorna som vill flytta in där.
Källa:Sydsvenskan
Läs mer | Bildspel | wiki |

 
Bildkälla:Veg Tech
Gröna tak
Grönskande tak är bra av flera olika orsaker. Plantorna tar hand om dagvatten, gynnar djur- livet, dämpar buller, tar upp partiklar, kyler taken om sommaren och värmer om vintern.
Forskare på Lunds tekniska högskola har undersökt hur mycket vatten som stannar kvar på taken och hur stor eff ekt det har. Beräkningar visar att dränering blir mycket billigare än avlopp då upp till 50 procent av vattnet kan behållas i växtligheten. Ju mer dagvatten man kan ta vara på lokalt, desto bättre; det är helt enkelt dyrt med rör under marken och mycket vatten som skickas till rening innebär utsläpp i havet.

Miljön tjänar även på andra sätt på systemet. Mikroklimatet blir avsevärt bättre eftersom heta uppvindar inte skapas i samma omfattning som på vanliga tak. På svart takpapp kan temperaturen bli uppåt 60–80 grader, medan ett grönt tak under motsvarande förhållanden når upp till ringa 30 grader.De gröna taken håller längre också. Takpapp tål inte höga temperaturer och UV–strålning, den spricker och håller omkring 25–35 år innan den måste bytas. Ett grönt tak däremot kan klara sig dubbelt så länge, något som sparar både oljeprodukter och plats på soptippen.
Läs mer | wikipedia |
2008-01-15
 
Hälsingegårdarna som världsarv?
Projekt om Hälsingegårdar har pågått i olika former under närmare tio års tid. Arbetet har lett till att hälsingegårdarna blivit ett känt begrepp och turistmål och ett varumärke för landskapet.
Under de senaste åren har målet för arbetet varit att färdigställa en ansökan om världsarv i samråd med Riksantikvarieämbetet för överlämning till regeringen och vidare till UNESCO.
Sveriges regering lämnade under januari 2007 in ansökan till Unescos världsarvskommitte om att Hälsingegårdarna ska bli Sveriges nästa världsarv.

Läs mer | wikipedia | 2008-01-11

 
För att stimulera ett ökande intresse för ekologiskt byggande.. har Finja Betong arbetat fram ett koncept baserat på lättklinker.
Lättklinkerblock som byggmaterial har använts under många år och har alla positiva egenskaper ekologiskt tänkande värdesätter. Ett hus står färdigt i en ekoby på Österlen för att visa att det går att kombinera den nya generationens krav på bekvämlighet, arkitektur med ekologiskt byggande och boende.

Arkitekten Gunilla Dahmén har ritat huset i en nygammal fransk stil där hon betonar en ekologisk helhetssyn vad det gäller val av byggmaterial, VVS-/energilösningar, inredningsmaterial och färger.

- Lättklinker är ett naturligt återvinningsbart och allergisäkert material och har mycket bra ljud-/värmeisolerande egenskaper, säger Gull-Britt Jonasson, VD Finja Betong.
Läs mer | 2008-01-09


 

Bra fönster lönar sig – byt till energimärkta fönster
Årlig energibesparing värd 3000-6000 kronor för villaägare

Dina fönster kan vara energitjuvar. Uppemot 35 procent av energiförlusterna från en
fastighet sker via fönstren. För en vanlig svensk genomsnittsvilla* handlar det om 2700
kilowattimmar energi (kWh) i södra Sverige och 5700 kilowattimmar i norra Sverige
varje år. Varje kWh motsvarar ungefär en krona när räkningen kommer, så det finns vinster att göra med ett byte till energimärkta fönster.
Läs hela artikeln
| wikipedia | 2008-01-08
 
Ramverkstimring
Ramverksbygge en gammal timringstektik som används på ett husprojekt av Järna Bjälklag AB utanför Järna.

"En av ramverkskonstruktionens fördelar utgörs av att den medger en mycket öppen planlösning i huset. Stommen tar ju alla laster så det behövs inga mellanväggar av hållfasthetsskäl. Vitsen med ramverket är kanske framför allt av estetiska och känslomässiga skäl, man erhåller en mycket vacker och funktionell konstruktion som exponeras inåt i huset. Stommen ger ett enastående gediget intryck och fömedlar skönhet, tradition och trygghet."
Källa:Ramverk.com
Läs mer |
2008-01-06
 
Ekonomer från Karlssonhus
EKOMER är ett spännande nytt koncept med stöd från bl. a. Nutek. Målet är att konstruera ett "kravmärkningspaket" för hus. EKOMER ska ge dig ett optimalt tillvaratagande av de ekologiska möjligheterna i konstruktion, material och teknik. För dig som kliver in i huset märks skillnaden direkt.

Läs mer
|
pdf | wikipedia | 2008-01-03
 


Ett hus som håller tätt, med halvmetertjocka väggar och kallfarstu i glas.Det har Maja Gilbert och Erik Westholm byggt på Önsbacken i Falun.Här finns inga element, braskaminen är ett tillval, men möjligen behövs en hund i sovrummet för att komplettera kroppsvärmen.
Läs mer
| wikipedia |


 
Eco House från Willa Nordic..
innebär en helt ny typ av prefabricerat hus som kombinerar miljömedvetenhet med hög designgrad. Det nya typhuset har skapats för den designmedvetna familjen som vill leva ekologiskt till ett överkomligt pris. Villan i obehandlat trä byggs med en rad smarta lösningar utan att ge avkall på känslan av skräddarsydd design.
Läs mer
| wikipedia |
 
Stockholms första passivhus
I slutet av januari 2008 flyttar Andreas Granbäck och Linda Wester
in i Stockholms första Passivhus. Etapp ett är då klar och huset är
fullt beboeligt under tiden som etapp två färdigställs.
Parocs engagemang som huvudsponsor för bygget grundar sig i att man vill
visa att det går att bygga ett energisnålt, snyggt och funktionellt hus
för den moderna familjen.

Läs mer
|
pdf | wikipedia |
 
I Lidköping har Vårgårdahus..
byggt Sveriges första enfamiljsvilla
Villa Malmborg med passivhusteknik.
Vårt hus är projekterat enligt följande:max effektbehov 12 W/m2/år vid dimensionerande utetemperatur, (Lidköping –16 grader C) motsvarande energiåtgång 15 kWh/m2/år, detta gäller för 20 graders inomhustemperatur för vårt hus på 170 m2. Vi räknar med att detta uppvärmningsbehov kommer motsvaras av den el vi förbrukar för vårt hushåll.
Läs mer | pdf | wikipedia |


Nu finns husen som har noll i värmekostad. Genom kombinationen solceller och värmepump i det nya marknadskonceptet ”ekosol inside” kan kostnaderna för värme och varmvatten bli noll kronor. Konceptet är enkelt, naturligt och ekonomiskt mycket fördelaktigt.
Läs mer |
pdf | wikipedia |
Fler klimatsmarta hus..
Passivhus finns redan på flera platser i Sverige sedan början av 2000-talet. Det första och kanske mest kända projektet i Sverige är de så kallade Lindåshusen.
Läs mer..
Kvarteret Oxtorget ligger i centrala Värnamo - alldeles intill Lagan. Under 2005-2006 uppför Finnvedsbostäder 40 energisnåla lägenheter i kvarteret.
Läs mer
Norr om Malmö i byn Åkarp skall Prime project uppföra Sveriges energieffektivaste byggnad. Villan kommer att använda 5500 kWh/år totalt för både el- och värme. Energin kommer att produceras lokalt på fastigheten med ett överskott, varför villan blir ett s.k. plus-energi-hus.
Läs mer

Vem vinner rödfärgspriset 2008?

Arkitekttävlingen Rödfärgspriset har kommit till för att uppmärksamma kombinationen mellan modern svensk arkitektur och traditionell slamfärg. Tävlingen arrangeras vartannat år med start 2002.
Läs mer

 
Nytt passivhuscentrum
Hur gör man om man vill bygga ett hus som är extremt energisnålt? Alingsås kommun och Västra Götalandsregionen har startat Sveriges första passivhuscentrum.
– Det finns ett stort sug i branschen och bland privata husbyggare. De vill lära sig mer om hur man gör när man bygger ett passivhus. I Alingsås har vi samlat på oss erfarenheter genom egna passivhusbyggen, säger Bo Norling som ansvarar för projektet.
För den som vill veta mer kan centret bidra med expertis, utbildningar och seminarier, samt studiebesök till olika passivhusbyggen i Västra Götaland. I anslutning till centret finns också en utställningsdel där produkter och konstruktioner med anknytning till energieffektivt byggande visas upp, till exempel godkända fönster och isoleringsmaterial. På hemsidan, www.passivhuscentrum.se, kan den som vill snabbt få svar på både vanliga frågor och mer avancerade spörsmål.
Läs mer | wikipedia |


Energilotsen
Vill du bygga energieffektiva hus men inte vet riktigt hur du ska gå till väga. Då kan en ny internettjänst kallad Energilotsen kanske hjälpa dig.
Läs mer
| wikipedia |


Snart ska alla hus energideklareras.

Från och med 1 januari 2009 ska alla småhus som säljs energideklareras. I korthet innebär det att alla som säljer, hyr ut eller bygger nytt ska redovisa husets verkliga energiförbrukning (uppvärmning och varmvatten per kvadratmeter exkl hushållsel).
Läs mer


GreenBuilding

GreenBuilding programmet riktar sig till fastighetsägare som vill effektivisera energianvändningen i sina byggnader. Projektet gäller byggnader med lokaler där den kostnadseffektiva besparingspotentialen är särskilt hög.
Läs mer


Utvalt en blogg om...
arkitektur, miljö, byggnadsmetoder och annat som förtjänar att bli utvalt.
Många intressanta länkar med nyheter och artiklar.

Läs mer
Krångliga regler sinkar solenergin
Sverige ligger långt efter i solenergianvändning. Nu vill Energimyndigheten öka ut­budet av solfångare för att sänka priserna för privatpersoner. Men en strid mellan myndigheter runt certifieringen sätter käppar i hjulet. Källa:E24
Läs mer

  Prime project ab
är ett företag som skapar hållbara byggnader med låg miljöpåverkan och högeffektiv ekonomi, energi och kvalitet.-Attraktiva bostäder med en hyreskostnad under 1000 kr/m2 år, som är självuppvärmande och har hög material och konstruktionskvalitet är exempel på vad företaget ger sina kunder!
Företaget har grundats av tekn dr Karin Adalberth, specialist på byggnadsfysik. Karin har mångårig erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen.
Läs mer

Bygga i massivträ
I Sundsvalls Inre Hamn har fem sexvånings bostadshus byggts i massivträteknik. Mitthem AB har varit byggherre och äger och förvaltar husen. NCC Construction Sverige AB, Region Norrland, har varit totalentreprenör. Martinsons Byggsystem AB har levererat byggdelar i massivträ.
Läs mer

Till arkitekternas webbplats
Guide till Sveriges arkitektföretag
Här hittar du presentationer av 300 arkitektföretag och adresser till 1200.
Dessutom finns utförliga råd och tips om hur du går tillväga och vad du bör tänka på när du anlitar arkitekt. Källa:Sveriges Arkitekter
Beställ guiden här

Österrike i täten för passivhus
Genom att bygga 250 hus enligt passivhusstandard i fem europeiska länder, EU-projektet CEPHEUS, blev det möjligt att utvärdera och uppleva dem i full skala. Några av husen ligger i Österrike där flera kommuner nu har beslutat att bygga kommunala byggnader enligt passivhusteknik.

Källa:Arkitekten
Läs mer

”Vi sparar drygt 1500 kr per månad”

säger Charlotta och Åke Göranson
Varför valde ni Pelletsvärme som ny uppvärmningskälla?

”Med en helautomatisk pelletsvärmeanläggning fick vi både en bekväm och ekonomisk uppvärmning. Vi blev lite förvånade över att totalkostnaden blev så fördelaktig.
Den låga investeringskostnaden betydde mycket. Vi hade som krav att den nya
anläggningen skulle vara lika bekväm och enkel som den gamla oljeeldningen. Alla i
familjen är nämligen ganska aktiva på olika sätt. Både jag och min man arbetar
mycket och håller på med olika idrotter. Våra pojkar skall hämtas och lämnas på
handboll och andra aktiviteter.”
Källa:Pelletsbranschen
Läs mer

  Självuppvärmande hus
I backarna ner mot Öresund i Glumslöv ligger ett av AB Landskronahems nyaste bostads-områden. Dessa unika radhus är byggda utan uppvärmningssystem, sk självuppvärmande hus. Husen är byggda som en termos med effektivt styrd ventilation för att få ett sunt inomhusklimat.

Läs mer
Radonbidrag
Om radonhalten i ditt hus är över 200 Bq/m3 kan du ansöka om radonbidrag hos länsstyrelsen. Man måste själv äga och bo i huset för att få bidrag. För att kunna ansöka måste du ha ett årsmedelvärde av radonhalten i huset. Det får du vid en långtidsmätning enligt SSI:s metodbeskrivning. I ansökan ska du ange varifrån radonet kommer och ha förslag på en åtgärd som kan sänka radonhalten. Du bör därför anlita någon som kan undersöka huset och föreslå en lämplig åtgärd för att få ner halten under 200 Bq/m3.

Bidraget är 50 procent av saneringskostnaden, maximalt 15 000 kr. Man får inte påbörja åtgärden innan ansökan är inlämnad. Om du vill påbörja efter att du lämnat in ansökan men innan du fått svar från länsstyrelsen bör du kontakta länsstyrelsen.

Ansökningsblanketter och informationsmaterial finns på Boverkets webbplats och hos din länsstyrelse.
Källa:Strålskyddsinstitutet
Läs mer


  o2 Energi
o2 Energi är ett helgrönt energibolag som enbart producerar och säljer miljömärkt el från vindkraft.

o2 Energi | wikipedia |
  Energiuppskattning i tidiga skeden av byggprocessen
BV2-arch har för avsikt att användas i problematiken kring att väga in energiaspekter i ett tidigt skede av byggprocessen. Med hjälp av verktyget är det möjligt att redan i ett mycket tidigt skede av byggprocessen grovt kunna jämföra olika arkitektförslag även ur energisynpunkt.
Ladda ner BV2-arch

 
 

Concept House
Det hela började med att NCC ställde sig frågan: går det att dra ur sladden? Två år senare kunde NCC konstatera att det går alldeles utmärkt.
Enkelt förklarat består NCC Concept House av två delar – själva huset och en energispoiler av solcellspaneler. Solcellerna och två vindkraftverk alstrar direktverkande el till den dagliga driften. Överskottsenergin lagras i miljövänliga batterier och vätgastuber för användning under nätter och vintermånader. Sol och vind genererar el, som med vatten spjälkas till vätgas och syrgas via elektrolys. När vi behöver el kan vi ”mata” ett antal bränsleceller med vätgas och producera el. Överskottsvärmen från vätgasproduktionen värmer i sin tur upp huset. Huskroppen är utformad enligt passivhusprincipen. Kylningen sker via energibrunnar.
Tack vare solenergin och trögheten i den välisolerade huskroppen är energitillskottet för värme och kyla minimalt.

Hus utan elräkning
Syftet med projektet var först och främst att visa att det går att bygga hus som är självförsörjande på el, värme och kyla. Däremot kostar Concept House ännu så länge mer än ett vanligt hus. Dock tror NCC att om fler följer efter så bidrar vi till att teknikutvecklingen fortsätter och även solceller kan bli stapelvaror i husbyggandet.
Källa:Energimyndigheten/E-nyckeln


 

SolEl-programmets databas
Ny databas för svenska solcellsanläggningar.
Den nya versionen av SolEl-programmets databas över svenska nätanslutna solcellsanläggningar är nu i drift. Läs mer under Bakgrund.
Just nu pågår arbetet med att lägga in alla nya solcellsanläggningar. Vill du att din nätanslutna solcellsanläggning ska finnas med i databasen, kontakta administratören så får du hjälp.
Läs mer
| funktion | wikipedia |


  Så mycket kostar det:
En komplett anläggning med solpaneler, varmvattenberedare och rördragning kostar minst 50 000 kronor. Besparingen av värmekostnader är cirka 4 000 kronor om året. Den som redan har en varmvattenberedare och gör delar av arbetet själv kan komma ned till omkring 25 000 kronor.

Två viktiga råd:
1) Köp ett solvärmesystem som är godkänt av Statens Provningsanstalt (SP) eller annat välkänt prövningsinstitut.
2) Se till att leverantören är fackkunnig.

Sedan 2000 kan privatpersoner söka bidrag från staten för att installera solvärme. Bidraget är max 7 500 kronor och söks hos Länsstyrelsen.

Solel är dyr att producera. Den kostar 3-4 gånger så mycket att få fram som el via vattenkraft, kärnkraft eller värmekraftverk.
Källa: Sydsvenskan


  Solceller ger elektricitet
I solceller omvandlas solljuset till el. Solcellen består av en tunn skiva av ett så kallat halvledarmaterial där elektroner frigörs och skapar elektrisk ström. Processen pågår så länge solcellen är belyst men upphör direkt när ljuset försvinner. Solceller användes första gången på 1950-talet för att ge el till satelliter ute i rymden. I dag drivs kanske din miniräknare, din klocka eller din radio av solceller. Men det kommer att dröja länge innan el producerad av solen får någon större betydelse för Sveriges totala energiförsörjning. El från solceller är mycket dyrare än annan el och används därför främst på platser där det är för dyrt och för svårt att dra fram det vanliga elnätet, till exempel i fjällen, skärgården och andra glesbebyggda områden. Störst nytta gör el från solceller i tredje världen och ökenområden. Där kan solel ersätta dieselgeneratorer för att driva vattenpumpar, ge belysning och kyla mat och mediciner. Det är bättre för miljön och billigare på sikt. I USA bygger man solceller i varma områden där man storkonsumerar luftkonditionering. På så vis kan solen själv lösa de problem den orsakar.
Källa: Energimyndigheten
  Krångliga regler sinkar solenergin
Sverige ligger långt efter i solenergianvändning. Nu vill Energimyndigheten öka ut­budet av solfångare för att sänka priserna för privatpersoner. Men en strid mellan myndigheter runt certifieringen sätter käppar i hjulet. Källa:E24
Läs mer

 Elektricitet

Svenska Naturskyddsföreningen började Bra Miljöval-märka el samtidigt som elmarknaden avreglerades 1996. Syftet med Bra Miljöval-märkt el är att skynda på utvecklingen mot en mer hållbar elproduktion. Genom att välja Bra Miljöval-märkt el, väljer man helt enkelt den minst miljöstörande elproduktionen, man väljer bort ytterligare exploatering av strömmande vatten, väljer att inte lämna högar av radioaktivt avfall för många, många kommande generationer att ta hand om och man väljer att inte bidra till växthuseffekten.

Bra Miljöval-märkta elleveranser
Här listas alla företag som levererar
Bra Miljöval-märkt el


  Passivhus på offensiven
"Husen utan värmesystem" i Lindås utanför Göteborg visar sig efter tre års bruk fungera bra och uppvisar en halvering av energianvändningen. Initiativtagaren, arkitekt Hans Eek, har nu fått i uppdrag att se till att det byggs fler hus utifrån samma princip. Om fem år byggs alla hus så här, förutspår han.

Läs mer


Annonser
Internationella artiklar

 
 
  Nya tiders miljöhus "The Zero House"
Designad av
Spect Harpman Architects ett miljövänligt prefabhus på ca 200m2. Taket består av solpaneler som gör huset självförsörjande på el. Via batteribackup kan man klara elfösörjningen under en vecka utan sol. I resten av huset finns vattenrening, sopåtervinning, 3-glas fönster m.m.
Läs mer |
 
"The Smith House"

Huset är byggt i Urbana Illinois, och är byggt enligt tysk Passiv haus standard i en ren och konfortabel design.
Läs mer |
 
Danish Smart House Eco
I Danmark har designhus-konceptet
Danish Smart House Eco blivit svanenmärkt.
Huset är utvecklat av arkitektbyrån Valbaek Borup Arkitekter.

Eva Kristine Brørup og Stefan Valbæk Arkitekter MAA
Läs mer | Broschyr pdf |

 
Framtidens passivhus i Danmark

Ett danskt projekt söder om Köge. Alla husen byggs med stränga krav på energiförbrukning och miljö.

Läs mer |
 
SMART HOME
During its 75th Anniversary year, the Museum of Science and Industry will be building a functioning, three-story modular and sustainable “green” home in its own backyard to show case the ways, big and small, that people can make eco-friendly living a part of their lives—and to highlight unique home technologies for the 21st century.
Läs mer

 
Norskt fritidshus eller "hytte"

Hytten har en fasad av lärkträ och fanèr. Bygget är genomfört efter ekologiska principer, bland annat har man isolerat med returpapper och låtit bli att använda produkter med miljöfarliga kemikalier.
Hytten ligger med utsikt mot Utne och Hardangerfjorden.
Arkitekter är Tommie Wilhelmsen och Todd Saunders


SAN JOSE, Calif. — Nanosolar, a heavily financed Silicon Valley start-up whose backers include Google’s co-founders, plans to announce Tuesday that it has begun selling its innovative solar panels, which are made using a technique that is being held out as the future of solar power manufacturing.
Källa:NYTimes
Läs mer
| video | funktion | wikipedia |
 
One of only a few LEED Platinum Certified homes in the country, project7ten was built as green as possible to serve as an educational model that creates a forum for smart discussion about environmental awareness.

project7ten
 

Drömläge på Great Ocean Road
Ett spännande hus på ett drömläge på Great Ocean Road, Victoria, Australia.
Följ bygget med en bildserie från byggstart till färdigt hus.
Huset har lerväggar och med en intressant lösning i taket med stål och träbalkar.
Följ bygget

 

De bästa artiklarna från Going Green samlat på ett ställe.
Going Green

 
powerpod - a green modular building
En miljövänligare husvagn, med solceller
rening och återvinning av vatten m.m

Läs mer

  "I want these guys to build my green prefab house."
Spännande presentation av en husproducent.
weehouse

 
MKD
is a full service architectural firm that specializes in sustainable, innovative, high quality homes. From design to construction, we offer prepackaged solutions that make it easy for people to go green. If you are interested in owning one of our beautiful, healthy homes, be sure to follow our step-by-step process, 6 Steps to Ownership, and you will be well on your way to living in your very own MKD home.
Michelle Kaufman Design

Nyheter från olika källor

Typ Infört Artikel
2008-08-07 Ernst anmäld – bröt mot strandskyddet
Läs mer
2008-08-07 Passivhus ska utvecklas med EU-pengar
Läs mer
2008-08-07 EU-satsning på passivhusteknik
Läs mer
2008-08-07 Storsatsning på passivhus
Läs mer
2008-06-26 Växla till klimatskatt på bostäder
Läs mer
2008-06-23 Mossa och solceller på nollemissionshus
Läs mer
2008-06-10 Hemmafixare bygger miljövänligt
Läs mer
2008-06-03 Mögelsäkert men hot mot hälsan?
Läs mer
2008-06-03 Energieffektiva grundelement från Sundolitt
Läs mer
2008-06-03 Valbohem satsar på lågenergihus
Läs mer
2008-06-03 Boverkets nya energikrav gynnar passivhus
Läs mer
2008-05-26 Skanska byter strategi för passivhus
Läs mer
2008-05-26 De bygger billiga passivhus i plåt
Läs mer
2008-05-26 Skanska bygger grönt
Läs mer
2008-05-23 Fler vill satsa på miljömärkta hus
Läs mer
2008-05-21 Sikte på klimatneutral stadsdel senast 2020
Läs mer
2008-05-21 Prologis sparar energi med täta byggnader
Läs mer
2008-05-19 Halverade koldioxidutsläpp med grönt bränsle
Läs mer
2008-05-19 Plusenergi prövas i testby
Läs mer
2008-05-08 Passivhus sågas i ny forskning
Läs mer
2008-05-08 "Tjocka väggar ökar mögelrisk"
Läs mer
2008-05-06 Vellingebostäder satsar på energisnålt
Läs mer
2008-04-25 Ett helt naturligt passivhus
Läs mer
2008-04-24 Stort intresse för passivhus – Paroc ökar produktionen av mineralull i Sverige
Läs mer
2008-04-21 Tuffa krav från kommunen för nybyggen
Läs mer
2008-04-18 Byggföretaget utbildar snickare
Läs mer
2008-04-18 Företagare bakom satsning på passiva hus
Läs mer
2008-04-16 ”Gör inte samma misstag som Facit, byggbranschen!"
Läs mer
2008-04-15 Museum byggs som passivhus
Läs mer
2008-04-15 Ny teknik vid husbygge
Läs mer
2008-04-14 Energisnåla hus byggs på Tomtebo
Läs mer
2008-04-11 NCC bygger passivhus i trä
Läs mer
2008-04-10 Takvegetation och teknik
Läs mer
2008-04-09 Grön byggteknik hetast inom USA:s byggindustri
Läs mer
2008-04-09 Ny energiklassning av byggnader
Läs mer
2008-04-08 Det Gröna vd-nätverket vill bygga världens grönaste stad med passivhusteknik i Stockholm
Läs mer
2008-04-08 Byggstart för energisnålt flerfamiljshus i Stureby
Läs mer
2008-04-08 Bostadsköpare luras in i energifälla
Läs mer
2008-04-04

Miljötema på Byggmaterialdagen
Läs mer

2008-04-04 Svagt intresse för energieffektiva fönster
2008-04-03 Växjös först med höga passivhus i trä
2008-04-03 Kakelugn för passivhus
2008-03-30 Gröna tankar på Nordbygg
2008-03-19 Förutsättningar finns för fler passivhus
2008-03-19 Test av energismarta tvättmaskiner och torktumlare
2008-03-19 90% av alla hus läcker energi
2008-03-18 Passivhus invigt
2008-03-14 Varning för fukt
2008-03-11 Husen som värms upp av kramar
2008-03-10 Pressvisning av Stockholms första passivhus
2008-03-06 Energisnålt hus visas på mässa
2008-03-04 Ekologiskt byggande är framtidens teknik
2008-03-03 Här ska HSB bygga första passivhusen
2008-03-03 Är passivhuset den enda sanna vägen?
2008-02-29 Småhustillverkarna tvingas bli energisnåla
2008-02-28 ”Passivhus kommer bli allt vanligare”
2008-02-28
Vinnare av Paroc Villapris på 50 000 kronor
2008-02-28
Mögelvarning
2008-02-28
Låt dig inspireras av betong med elefantgräs
2008-02-25
Göteborg satsar på passivhus
2008-02-20
Ytterdörrar testade
2008-02-14
Nybyggda hus blir ännu mer energieffektiva
2008-02-11
Bara grannar kan stoppa fusket
2008-02-11 Guide till klimatvänligare hem
2008-02-08 Kungälv vill införa standarden för passivhus när det gäller energiåtgång
2008-02-06 Paroc slår hål på myterna runt energikloka hus
2008-02-04 JM inför lågenergihus som standard
2008-02-04 Miljöexperten varnar: Gifter byggs in i nya hus
2008-02-01 Byggvarubedömningen – kraftansamling för ett hållbart byggande
2008-01-31 Lerum satsar på passivhus
2008-01-30 Det börjar bli mindre trögt nu.
2008-01-30 Byggbolagen struntade i energikraven
2008-01-23 Klimatsmart flerfamiljshus
2008-01-23 Dyrt - om inte alla blir klimatsmarta
2008-01-23 Skanska bygger allt grönare
2008-01-21 Oljemiljarder bygger grön stad
2008-01-14 Handbok i grönare byggande
2008-01-06 Ventotech får order till Sveriges största passivhus
2008-01-06 Solenenergi ett lyft för staden
2008-01-06 Energisnålaste villan i landet byggs i Åkarp
2008-01-03

Nytt sätt att spara energi i hus

2008-01-02 Göteborg stad tvingar byggbolag att ...
2008-01-02 Resursstarka hushåll borgar för ...
2007-12-29 Energismarta hus skonar både miljön...
2007-12-28 Soldrivna träd lyser upp gatan
2007-12-27 Passivhus Norden 2008
2007-12-20
Innovativa solpaneler
2007-12-20 Ny svensk definition av passivhus
2007-12-20 Nu byggs Stockholms första passivhus
2007-12-19 Nytt passivhuscentrum
2007-12-17 Säkerhetspaket ska minska bränder
2007-12-16 Pekskärm i hallen gör dig klimatsmart
2007-12-15 Trähus bättre för klimatet än betonghus
2007-12-15 Bygger drömhus med omtanke om miljön
2007-12-15 Intresset ökar för klimatsmart bygge
2007-12-15 Göran Johansson om passivhusen


Annonser

 


Annons
Elverket.se
 
Nätverk | Byggmarknad.se | Byggbazar.se | Byggweb.se | hittabyggare.com |
Copyright 2007 © Byggexpo.se
powered by byggweb™